NL +31 (0)85 04 97 890 / BE +32 (0)78 48 67 58 / info@riotech.nl

Verhuurvoorwaarden (2023)

1. Verhuurtarieven 
Wij maken gebruik van dag- en weektarieven. Een week bestaat uit 5 werkdagen. Standaard gaan we uit van een minimale huurtermijn van ½ week. De overige dagen worden in rekening gebracht volgens tabel.  

Voor de productgroepen A007, A008, A009, A012, en A018 geldt het volledige weektarief ongeacht het aantal dagen. Dat wil zeggen: 1 week of deel daarvan is 1x weektarief, 2 weken of deel daarvan is 2x weektarief, etc.  

De huurprijzen zijn altijd netto, exclusief BTW en verzekeringskosten (5%) en transportkosten.

2. Transporttarieven 
De producten worden dagelijks geleverd met onze eigen transportbussen. Tegen gunstige tarieven kunnen wij snel en zorgvuldig leveren wanneer het jouw past. De transporttarieven zijn in zones ingedeeld. Op onze website kun je eenvoudig met de postcode van het afleveradres controleren in welke zone het valt.  

Voor spoedlevering dezelfde dag geldt: bij beschikbaarheid eigen chauffeur een dubbel tarief. We kunnen ook een koeriersdienst inschakelen. De transportkosten zijn dan in overleg.  

aantal dagen  % van het weektarief
1 50%
2 60%
3 70%
4 80%
5 100%
per extra dag 20%

 *Voor bepaalde artikelen geldt een dagprijs of volledige weekprijs. Informeer bij een van onze medewerkers.

3. Overname 
Onze verhuurartikelen kunnen NIET worden overgenomen. Na verloop van tijd komen de materialen uit onze verhuurvloot in ons tweedehands magazijn te liggen en zijn alleen dan ter overname beschikbaar.   

4. Beëindiging huurtermijn 
De huur start op de datum en het tijdstip dat overeengekomen is en vermeld is op het huurcontract. 
De huurtermijn eindigt na retour van het materieel op een van onze vestigingen of door schriftelijke (e-mail) afmelding. Bij een gedeeltelijk afmelding blijft de huur voor de resterende artikels op het huurcontract doorlopen.  

5. Huurstop  
Wij bieden de mogelijkheid om, in geval van landelijk of regionaal verlof (bouw-/kerstverlof) een huurstop aan te vragen. Hiervoor geldt een minimale periode van 1 week. De huurstop geeft recht op 50% korting op het normale huurtarief. Deze huurstop moet wel schriftelijk en vooraf worden aangevraagd.  

6. (Casco-)verzekering 
Wij doen er alles aan om de beste afsluiter te adviseren en leveren. Toch kan het gebeuren dat er schade aan de afsluiter ontstaat tijdens of rondom jouw project. Dat is natuurlijk heel vervelend. Niet alleen het werk loopt vertraging op maar ook de kosten van de schade aan de gehuurde artikelen kunnen behoorlijk zijn.  

Onze huur-artikels worden na iedere verhuur visueel geïnspecteerd en langdurig getest. Als een beschadiging wordt geconstateerd, brengen wij je hiervan zo snel mogelijk op de hoogte. Dankzij onze (casco-)verzekering worden veel schades gedekt. De premie is 5% van het bruto weektarief met een eigen risico van een weektarief. Zie onze verzekeringsvoorwaarden voor meer informatie.   

Aan deze spelregels kunnen geen rechten worden verleend.