NL +31 (0)85 04 97 890 / BE +32 (0)78 48 67 58 / info@riotech.nl

Veelgestelde vragen

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Dan kunt u contact met ons opnemen via info@riotech.nl of +31 (0) 85 04 97 890 en/ of +32 (0) 78 48 67 58. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

We zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot en met 17:00 uur via info@riotech.nl of +31 (0) 85 04 97 890 en/ of +32 (0) 78 48 67 58.

  • Ballonafsluiters van 100/200 mm tot en met 500/1000 mm kunnen met een maximale vuldruk van 2,5 BAR worden opgeblazen. 
    Ballonafsluiters van 600/1200 mm tot en met 800/2000 mm kunnen met een maximale vuldruk van 1,5 BAR worden opgeblazen. 
     
  • Alle flexibele ballonafsluiters mogen met een maximale vuldruk van 1,0 BAR worden opgeblazen. 
     
  • Alle rioolbanden van vaste rioolafsluiters, rond- en eivormig, mogen met een maximale vuldruk van 6,0 BAR worden opgeblazen. 

 
Voor meer informatie, vraag onze veiligheidsinstructie aan! Veiligheidsinstructies Rioolafsluiters

Het is niet veilig om achter een ballonafsluiter te werken. Ondanks zorgvuldig testen en plaatsen kan hij toch kapotgaan. De luchtdruk die dan vrijkomt kan ernstig letsel veroorzaken. Moet je achter een rioolafsluiter werken dan kunnen wij je daar goed in adviseren.

De maximale temperatuur voor een LANSAS-rioolafsluiter geldt -25℃ t/m 80℃ en voor een flexibele rioolafsluiter geldt -40℃ t/m 60℃. 

Dit ligt aan de tegendruk, als er geen tegendruk is kun je een normale ballonrioolafsluiter gebruiken.  
Zit er wel veel tegendruk in de buis dan is de beste optie een BERAT-afsluiter. Dit is de meest veilige optie in ons assortiment en om het nog veiliger te maken is het beste om deze afsluiter te stutten. 

Dat kan!

Die bestaan, deze afsluiters zijn gemaakt van Nitril rubber. Dit betekent dat de mechanische eigenschappen van Nitril rubber intact blijven, zelfs bij direct contact met oliën en vetten. Deze afsluiters zijn dan ook bij uitstek geschikt bij toepassingen waar buizen afgesloten moeten worden en de afsluiters in (direct) contact komen met oliën of vetten. Kijk voor meer informatie, hier Ballon afsluiters Chemical .

Met onze SSTD-koffer! Het SSTD-systeem kan ongelukken in riolen voorkomen die te maken hebben met rioolafsluiter en/of risico’s bij verhoogde tegendruk. 

 De SSTD-veiligheidskoffer registreert steeds de vuldruk van de aangesloten rioolafsluiter. Daarnaast kan ook de tegendruk in de leiding achter de rioolafsluiter worden gemeten. Bij overschrijding van de vooraf ingegeven grenswaarden word je gewaarschuwd via een sms of e-mail. Ook zal de veiligheidskoffer een visueel/akoestisch alarm genereren. Alle waarden worden automatisch opgeslagen in de Cloud. Op die wijze kunnen eenvoudige rapporten van elke parameter worden gegenereerd. 

Kijk voor meer informatie, SSTD-koffer.

Je kunt een rioolafsluiter ook in een gladde buis gebruiken. Houd er rekening mee dat de rioolafsluiter dan minder tegendruk kan hebben. De kans bestaat dat hij gaat "glijden". Daarom is het belangrijk om altijd veilig te stutten.

Deze bestaan! We hebben flexibele rioolafsluiters, deze zijn toepasbaar in verschillende leidingprofielen. Een lichtgewicht alternatief kan deze flexibele ballonafsluiter zijn. Het is een innovatieve oplossing voor het afsluiten van grote rioolbuizen die enkel via een put (mangat) toegankelijk zijn. Dit type flexibele afsluiter is ook verkrijgbaar in met doorvoer of een bypass. Bekijk de prijzen, hier Flexibele afsluiters.

 We komen steeds vaker tegen dat een buis gerelined is.  Hier passen we onze afsluiters op aan en zo ook de plaatafsluiters. Kijk voor de beschikbare maten, hier Rioolafsluiter vast voor ronde buis voor relinen.

We testen de rioolafsluiters, zodat we zeker weten dat jullie er veilig mee kunnen werken en dat ze naar behoren werken.

Jazeker, wij repareren rioolafsluiters of maken een offerte voor een nieuwe afsluiter mocht blijken dat deze niet meer gerepareerd kan worden. Neem gerust contact met ons op Contact.

Wij vinden dat iedereen veilig moet kunnen werken met rioolafsluiters dus ja! We helpen je graag met het testen en onderhoud jouw rioolafsluiters!  Een jaarlijkse keuring van PBM en arbeidsmateriaal is toch ook heel normaal? 

Wij leveren in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en we gaan altijd net een stapje verder. 
Vaak kunnen we de volgende dag al leveren. Benieuwd naar onze prijzen, kijk dan hier Transport. 

Kijk voor Nederland en Belgische prijzen, hier Transport. Als we elders moeten leveren dan is dit op aanvraag en kun je contact met ons opnemen, Contact.