NL +31 (0)85 04 97 890 / BE +32 (0)78 48 67 58 / info@riotech.nl

Waarom veiligheidsinstructies bij rioolafsluiters?

Preventieve maatregelen.

Veiligheidsinstructies zijn een van de belangrijkste preventieve maatregelen die de werkgever moet nemen om de werknemer voldoende voor te lichten over de risico´s op de werkplek. Het moet niet alleen om algemene veiligheidsinstructies gaan, maar ook om specifieke veiligheidsinstructies die betrekking hebben op de feitelijke werkzaamheden die de werknemer doet.

Levensgevaarlijke situaties.

Je kunt veel veiligheidsverhogende maatregelen nemen, maar dat is soms niet genoeg. Vooral de gevaren die schuilen achter werkzaamheden die langzamerhand steeds meer op de automatische piloot uitgevoerd worden, kunnen leiden tot levensgevaarlijke situaties. Dat geldt ook voor het werken met rioolafsluiters. (link op woord naar pagina ballonafsluiters)

Veiligheidsinstructies rioolafsluiters

Om deze gevaarlijke situaties te voorkomen hebben wij een veiligheidskaart gemaakt. Dit is een handleiding met korte instructies over het veilig gebruiken van onze rioolafsluiters. Onze chauffeurs geven deze kaart af bij iedere levering.

De kaarten kunnen worden bewaard in bus of keet en stimuleren op deze manier vakmensen om op een veilige manier te werken en ze bewuster te maken van de aanwezige gevaren bij het werken met rioolafsluiters.

Kaart ontvangen.

Wil je ook graag een set ontvangen of compleet maken? Vul hieronder het formulier in dan komen de instructies zo snel mogelijk naar je toe.